2015. szeptember 9.

Kakukkfüves rakott karfiol





Régen volt már nálunk karfiol, pedig nagyon szeretjük. Most a klasszikus rakott forma készült, a hagyományostól eltérő fűszerezéssel. Mondhatom így is telitalálat, szempillantás alatt el is fogyott.

Hozzávalók: ( 20x 30 cm-es tepsihez)
1 kg darált sertés lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagyobb paradicsom
2-3 dl paradicsomlé
1 paprika
250 g rizs
1 nagyobb fej karfiol
1 nagy tejföl
20 dkg trappista sajt
só, bors, piros paprika
delikát
kakukkfű
örölt kömény

A hagymát apróra vágva olajon megdínszteltem, a darált husit beletettem, majd hozzáadtam a paradicsomot, a paprikát és sóval, borssal, kevés paprikával (hogy jobb színe legyen) fűszereztem. Kb. 2 tk kakukkfüvet szórtam rá és a ragut alaposan megfőztem. A rizst sós vízben megfőztem. A karfiolt pedig rózsáira szedve delikátos vízben főztem. Mikor mindennel készen voltam a tepsiben rétegeztem (rizs-ragu-karfiol) A tetejére egy nagy tejfölt raktam, megszórtam kevés köménnyel és a sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-45 perc alatt összesütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...