2015. szeptember 13.

Sült paradicsommal betakart fokhagymás csirkecomb zöldborsós burgonya körettel



Egy egyszerű, nem vacakolós vacsi szombat estére, de akár a mozgalmas hétköznapokon is összeüthető. A bocskaikerti sült paradicsom fokhagymával pedig valami csodás!

Hozzávalók: (4 személyre)

5 nagyobb csirke egész comb (a repetán lehet veszekedni :) )
3 duci gerezd fokhagyma
1 nagy ízletes paradicsom
1 kg krumpli
1/2 kg zöldborsó

bors
olaj
friss bazsalikomlevél

A husikat megtisztítottam, a csont mellett bevagdostam, hogy belül is jól átsüljön, majd sóztam, borsoztam, egy üvegtálban szépen elegyengedtem, úgy, hogy a bőrös fele legyen felül. A fokhagymát szeletekre vágtam, és  egyenletesen a combokra dobáltam. A paradicsomot kb. fél cm-es szeletekre vágtam és mindegyik húsra helyeztem egyet. Ezt követte a friss bazsalikomlevél, amit durván széttépdestem és rászórtam a hamira. Olajjal jól meglocsoltam az egészet, majd alufóliával lefedve mehetett is a sütőbe kb. 1/2 órára 220 fokon. Közben a krumplit meghámozva, felkockázva megsózva, olajjal összeforgatva egy másik tepsiben sütöttem együtt a csirkével. Mikor már megpuhult és kezdett pirulni, hozzáöntöttem a borsót és ment is vissza a sütőbe. A húsról levettem a fóliát és visszatoltam. A borsós krumpli hamarabb lett ugyan kész, mint a husi. De igazából kit érdekel, ha kevésbé forró, viszont a fogás mennyei! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...