2015. október 11.
Otellós pirított máj fokhagymás spenóttal és tarhonyával
Tele vassal, és vassal meg vitaminnal és antioxidánssal. Szerencsére Bubi nem válogatós és megeszi az ilyesmit is, és még nyammog is, és bólogat, hogy fincsi, ízlik neki. :) Cuki!
És tényleg az, régi jól bevált májas recept megfrissítve egészen más ízélménnyel, gyümölcsösen.
A spenótos feltétet a Marriottban kóstolt spenótos konfitált kacsa ihlette, amit volt szerencsénk megkóstolni a nyár végén.
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 közepes fürt otelló szőlő
500 g tarhonya
1 zacskó bébi spenót
1 duci gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
kakukkfű
fokhagyma granulátum
olaj
A májat a felszeletelt hagymával olajon feltettem sülni/párolódni. Megfűszereztem borssal és kakukkfűvel, és hozzászemeztem 2 fürt szőlőt és fedő alatt megpároltam, sütöttem. Mikor a máj már kellőképpen átsült, a szőlő jól összeesett és kieresztette a levét megsóztam és hozzászemeztem a maradék szőlőt. Lángról levéve a fedőt rátettem és hagytam még a melegben a szőlőt is átmelegedni. A spenótot egy serpenyőben olajon, kevés vízzel bepároltam és megszórtam a fokhagymagraulátummal és kevés sóval. Pár pillanat alatt kész is, jóformán, ahogy összeesik már puha is. a tarhonyát megpirítottam és megfőztem, aztán mindent szépen egymásra pakoltam és tálaltam. Fincsi!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése