Ezer éve nem posztoltam már. Azóta sok minden történt kis családunkkal. Megszületett a második kisdudunc is. Gyermekgyógyász szakorvos lettem. Elkészült a házikónk, és be is költöztünk. A konyhám szuper. Most várjuk a harmadik csemetét is, és lassan nagycsaláddá válunk. Azóta is sütünk, főzünk, sok-sok receptet próbáltunk ki. Olyannyira sokat, és jókat, hogy már nem is találom őket ha vissza akarok keresni bennük, ezért úgy gondoltam, hogy folytatom az én kis rendszerezésemet. Azért képpel, visszatérő emlékekkel, jobban beugrik az a sok fincsiség. És egyfajta memoir is lehet majd a lányoknak.
Ma sós perecet sütök. Korábban megsütöttem már pinterestes recept. Most, hogy a kicsi postenteritises étvágytalanságban szenved gondoltam jó lesz, hátha kedvet kap hozzá.
Hozzávalók:
500 ml tej
50 g élesztő
2 ek cukor
1 ek só
1,5 dl olaj
1 kg liszt (BL 55)
sómáz:
3 ek liszt
1 ek só
kevés víz
1 dl meleg tejben a cukorral megfuttatom az élesztőt, a többi hozzávalóval együtt egy tálba teszem, majd szép sima tésztát gyúrok, dagasztok. 1 órát hagyom kelni, lisztezve, konyharuha alatt. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom és 32 részre vágom, majd rudakat sodrok belőlük, pereccé formálom. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezett pereceket tojással kenem, aztán sütőben 180 C-on alsó-felső sütéssel sütöm, félig sült állapotában rácsorgatom a sós lötyit és addig sütöm, amíg szépen pirulni nem kezd. Fini lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése