Anyától van a recept. Ő a facebookon látta. Elképesztően egyszerű, de annál finomabb. Kb. vagy a 20. alkalommal sikerült lefotózni a maradékot, annyira kapós. Hetente 2-3x meg kell sütni. Készült már lenmagos, medvehagymás is, szabadon variálható.
Hozzávalók:
250 g túró
250 g margarin
250 g liszt
1 ek (csapott) só
1 tojás
10 dkg sajt
A túrót, lisztet, margarint, sót összegyúrom, majd lisztezett deszkán még egy kicsit átgyúrom, hogy simább legyen a tészta. Aztán csak simán kézzel, nem kell, hogy nagyon egyenletes legyen kilapítom, majd jobbról, balról alulról felülről behajtom, aztán pihen kb. 10 percet, utána még egyszer ugyanezt megteszem. Pihen. Azért kell hajtogatni, hogy sütés közben szépen megemelkedjen. Az utolsó hajtás után kinyújtom kb. 1/2 cm-re. Felvert tojással megkenem, majd sajtot reszelek rá, aztán felvágom kis csíkokra. 180C-on légkeveréssel egyszerre két tepsit sütők, kb. 15 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése