2015. július 16.

Mentás-rebarbarás-barackos pite





A fonyódi piacon találtam rebarbarát. Az eperszezonnak ugyan már vége, de miért ne lehetne párosítani mással, jelen esetben barackkal?! Azért, hogy kicsit feldobjam fűszernövény is került bele, most a menta.

Hozzávalók:

a pitetészta receptje innen.

töltelék:
3 szál rebarbara megtisztítva
1-2 nagyobb nektarin, vagy őszibarack
2 szem sárgabarack
néhány szem meggy a színe kedvéért
10- 12 dkg cukor (a gyümölcs édességétől függően)
1 kk vanília aroma
1 tk szárított, morzsolt menta, vagy 5-6 friss levél
tojásfehérje

A pitetésztát elkészítve, azt hűtőbe tettem. A töltetéknek való gyümölcsöt felkockáztam, egy tálba tettem, megszórtam a cukorral, a mentával, hozzáöntöttem a vanília aromát és állni hagytam kb.20 percet. Attól függően, hogy mennyi levet engedett raktam hozzá 1,5 ek étkezési keményítőt. Eredetileg vaníliás pudingport akartam beleszórni, hogy minél intenzívebb legyen az íze, de nem volt itthon, csak banános és karamellás..
A pitetésztát kinyújtottam két fólia között, majd a formába helyezést követően ment bele a töltelék, rá a fedőtészta. Most teljesen fedte a sütit. Egy kés hegyével lyukakat szúrkáltam rá, hogy a gőz távozhasson, lekentem alaposan tojásfehérjével és megszórtam kristálycukorral. Sütőben 180 fokon szép aranybarnára sült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...