2015. július 16.

Töltött cukkini




Igazi nyári, könnyű étel a meleg napokon. Előszőr tökkel készítettem hasonlót, azzal is finom volt. Annak ellenére, hogy nem is szeretem a tököt.. A cukkinivel is vannak fenntartások a családban, de így elkészítve, vagy tócsniként igencsak csúszik, a fanyalgónál is. :)
Lehet készíteni csirkemellből is, úgy még kevesebb kalóriát tartalmaz, fogyókúrázóknak is kiváló vacsi!

Hozzávalók:

2 cukkini (lehetőleg nagyobb méretű, hogy elférjen benne a töltelék)
500 g sertés darált hús (kockára vágott is jó, bármilyen husiból)
1 fej vöröshagyma
1 tojás
1,5 dl házi paradicsomlé (sima paradicsom, vagy kevés sűrített is jó)
piros paprika

bors
oregánó
tejföl
reszelt sajt
olaj

A cukkiniket megmostam, hosszában kettévágtam, a magját egy kanál segítségével kivájtam. A vájatba kerül majd a töltelék. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam, majd paprikával megszórtam. A darát húst belerakva megsóztam, megborsoztam, oregánót szórtam rá, majd kicsit pirítottam. Felöntöttem a pörköltalapomat paradicsomlével, majd mikor már összefőtt beleütöttem egy tojást. Amint megfőtt, egy kanállal belerakosgattam az előzőleg kivájt cukkinibe, raktam még rá kevés tejfölt, reszelt sajtot, meglocsoltam olajjal és mehetett is a sütőbe, ahol 200 fokon kb. 20 perc alatt meg is sült, a cukkini is megpuhult, de nem főtt szét. Az éhesebbeknek bulgurral tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...