Bálint napja van. Gondoltam készítek valami fincsiséget estére. A választás: sajttorta. Ezer éve nem csináltam már. Költséges, és bitang hízlaló. Vagyis a korábbi receptjeim alapján. Ma mini változatban készítettem. Kicsi boldogság!
Hozzávalók:
5 db zabkeksz (Győri)
50 g vaj
1 L-es méretű tojás
3 ek porcukor
250 g mascarpone
vanília őrlemény
4 kis tálkát vettem elő. A kekszet és a vajat kutterban összedaráltam, majd szépen a tálkák aljára lapítottam. A tojás fehérjét külön felvertem. A sárgáját a porcukorral, mascarponeval és vaníliával együtt robotgéppel összekevertem, aztán ebbe a krémbe kevertem bele óvatosan a felvert fehérjét, úgy, ahogy a piskótába szokás. A kész krémet a kekszrétegre helyeztem. Sütőben légkeveréssel 160°C on 15 percig sütöttem, majd a sütőt lekapcsolva, csukott ajtóval a sütőben hagytam még száradni. Elég lett volna 10 perc is, de Gabi allergiája miatt nem mertem kockáztatni. A kész sajttortákat fogyasztás előtt jól behűtöttem. Az egész munkamenet sütéssel együtt, mosogatással :), kb. 25 perc volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése