2015. június 4.

Bodzás panna cotta



Kétszer próbáltam eddig panna cottát, nem egy bonyolult édesség és a végtelenségig variálható. Első alkalommal, mivel nem receptből dolgoztam, hogy biztosra menjek rengeteg zselatint tettem, meg is lett az eredménye állt benne a kanál... Második alkalommal már okosabb voltam, így az ízesítésre koncentráltam. Mivel nagyon sok bodza maradt a bodzaszörpözésből, párosítottam és bodzás panna cotta lett az eredménye.
Eperrel és frissen reszelt gyömbérrel, ami kifejezetten illett a bodzához nagyon nagyon finom desszert lett. Volt is rá jelentkező... :)


6 adaghoz (tálka méretétől függ):
500 ml tejszín (Hulala)
3 dl tej
bodzavirág bogártalanítva, ízlés szerint
4 ek cukor
vanília aroma
6 db lapzselatin (dr. Oetker)

A tejszínt, tejet egy lábasban langyosra melegítettem, beleraktam a bodzát és tűzről levéve kb. 1 órán át áztattam, addig a folyadék kellemesen átvette a bodza ízét. Szűrőn átszűrtem, hogy ne maradjon benne bodzavirág, majd vissza a tűzhelyre. beleraktam a cukrot, vanilia aromát és a beáztatott zselatinlapokat, majd forrásig főztem. Bevizezett tálkába rakosgattam (hogy kiborítsam majd a formából, de erre végül nem került sor). Kihűlés után a hűtőben pihentettem, hogy összedermedjen. Ezzel a zselatin mennyiséggel rezgő kocsonyás, krémes lett. Friss eperrel és frissen reszelt gyömbérrel tálaltam.

Biztosan készítek még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...