Eperrel és frissen reszelt gyömbérrel, ami kifejezetten illett a bodzához nagyon nagyon finom desszert lett. Volt is rá jelentkező... :)
6 adaghoz (tálka méretétől függ):
500 ml tejszín (Hulala)
3 dl tej
bodzavirág bogártalanítva, ízlés szerint
4 ek cukor
vanília aroma
6 db lapzselatin (dr. Oetker)
A tejszínt, tejet egy lábasban langyosra melegítettem, beleraktam a bodzát és tűzről levéve kb. 1 órán át áztattam, addig a folyadék kellemesen átvette a bodza ízét. Szűrőn átszűrtem, hogy ne maradjon benne bodzavirág, majd vissza a tűzhelyre. beleraktam a cukrot, vanilia aromát és a beáztatott zselatinlapokat, majd forrásig főztem. Bevizezett tálkába rakosgattam (hogy kiborítsam majd a formából, de erre végül nem került sor). Kihűlés után a hűtőben pihentettem, hogy összedermedjen. Ezzel a zselatin mennyiséggel rezgő kocsonyás, krémes lett. Friss eperrel és frissen reszelt gyömbérrel tálaltam.
Biztosan készítek még!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése