2015. június 23.

Zöldbabos újkrumplisaláta pirított májjal





Isteni finom volt a mai vacsi. Resztelt májat csináltunk, meleg újkrumpilsalátával. Egy biztos, a sali annyira finom lett, hogy biztosan sokszor fog szerepelni az asztalunkon. Mondjuk, biztos benne volt az is, hogy a bab és a zöldfűszerek frissen voltak szedve a kertből, annak minden ízével és zamatával. A babos krumplis kombináció ebben a formában, akár önmagában tálalva is megfelel egy jó vacsorának.

Hozzávalók:
kb. 500 g kisszemű újkrumpli (az arány szemmérték, mert sosem mérem meg)
kb. 300 g zöldbab
1 szár tárkony
1 kisebb csomó petrezselyemzöld
3 ek tejföl
1 ek mustár

bors
őrölt kömény

500g csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma, vagy főzőhagyma
1/2 dl száraz vörösbor
1 tk kakukkfű
só, bors
olaj

A krumplit lekapargattam,majd serpenyőben bő olajon megsütöttem, közben megsóztam, hogy a krumpli vegye fel a sós ízt. A zöldbabot kb. 1,5 cm-es darabokra tördeltem, és a tárkonnyal, sóval puhára pároltam. A krumplit és a babot lecsöpögtettem, majd egy tálba tettem, borsoztam, megszórtam köménnyel, majd hozzáadtam a tejfölt és a mustárt, valamint a friss petrezselyemzöldet és összekevertem.

A májat a hagymával együtt egy másik magasabb falú serpenyőbe tettem, rákerült a bors, a kakukkfű, olaj, majd fedő alatt puhára pároltam. Mikor félig megpuhult 1/2 dl vörösborral meglocsoltam, és tovább pároltam. Amikor már mindenhol megbarnult levettem a fedőt és lepirítottam, hogy kellemes sült íze legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...