2015. június 3.

Spenótos felfújt


Spenót, spenót, ugye, hogy finom! :) A klasszikus főzelék helyet új köntösben.
Egy pitetortaformára való adag:


egy zacskó spenót, lehetőleg kisebb levelű
kb. 2 szelet pirítós kenyér felkockázva (ízlés szerint több is lehet)
kevés tej
kb. 4 XL tojás
zsemlemorzsa
só, bors, szerecsendió, fokhagyma

A piteformát kivajazom. Egy tálba belerakom a felkockázott kenyeret, felöntöm tejjel (nem kell, hogy ellepje). A tojásokat összekeverem egy másik tálban majd a kenyérre öntöm, összekeverem a masszát. Belerakom a spenótot és átforgatom. Lehet belerakni tetemesebb mennyiséget is, sütésnél úgyis összeesik, csak arra vigyázzunk, hogy ne maradjon rajta sok víz. Ezután jöhet a fűszerezés, só, bors, fokhagyma, szerecsendió nem kis mennyiségben, ízlés szerint. Összeforgatás után mehet az egész a formába. Ha túl folyósnak érezzük rakhatunk még bele zsemlemorzsát is. A tetejét is meghintjük vele és mehet a 220 C-os sütőbe. Szépen meg fog emelkedni, bár ami képen szerepel vékonyka lett, mert miután kész lett, a forró sütőben hagytam és összeesett, de az ízén ez mit sem változtat. Gazdagítható főtt tojással is, felkockáva a masszába keverve fincsire sül vele.

Köretként és főételként köményes tejföllel is isteni finom! És nem mellesleg megeszi az egész család!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...