2015. június 14.

Spárgás csirke



A nagy meleg miatt valamilyen könnyű vacsira vágytunk, ami gyorsan elkészíthető, nehogy még mi is melegítsük a lakást. Mivel volt spárga a hűtőben azzal kombináltunk. Így született meg ez a finomság. A spárgát nagyon megszerettük, rengeteget ettünk az utóbbi időben, kár, hogy lassan lejár  a szezonja. Sokféle képpen kombinálható, de magában is, párolva, egy kis sós-borsos vajon megfuttatva, tejföllel..hmm..nyami. Még az aprónép is szívesen falatozza, csak a pelus ne lenne annyira büdi tőle. :)

Hozzávalók 4 főre:

1 nagyobb csirkemell
1 csomag zöld spárga
200 ml főzőtejszín

bors
őrölt kömény
friss bazsalikom
olaj
kb. 250 g bulgur

A csirkemellett megtisztítottam, csíkokra vágtam. Egy serpenyőben sóval, borssal pirítani kezdtem kevés olajon. A spárgát meghámoztam, feldaraboltam, kb. 2 cm-es darabokra. aztán a csirke mellé öntöttem a serpenyőbe. fedő alatt puhára pároltam, majd felöntöttem a tejszínnel, bőven megszórtam  a köménnyel és a friss bazsalikommal, majd forrásig főztem. A bulgurt kétszeres, sós vízben megfőztem. És kész is kb. 30 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...