2015. június 3.
Bodzaszörp
Virágzik a bodza érdemes kihasználni, nagyon fincsiségeket lehet belőle csinálni. Leginkább bodzaszörpöt. Évek óta csinálok én is, és fogok is, mert a kismanó kifejezetten szereti. Sokféle receptet olvastam már, én így csinálom:
Egy 5 literes üvegbe:
kb. 10 nagy tányér bodzavirág, megtisztítva, bogártalanítva (kb. félig lesz az üveg)
500 g cukor
2 citrom leve + a héja
2 citrom felkarikázva
víz (annyi, amennyi az üvegbe belefér)
A befőttes üveg tetejére folpackot teszek és 2 napig pihentetem. Naponta megkavargatom egy fakanállal, hogy a cukor az aljáról szépen feloldódjon. Ha kész kislyukú szűrűn leszűrőm, mehet az üvegbe és a hűtőbe. Kb. feles hígítást igényel, ahogy mi szeretjük. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése