2015. június 15.

Újkrumplis frittata



Jó kis könnyű, azt teszel amit akarsz bele, nyári vacsora. Most petrezselymes újkrumplival készült, de azért került bele még ez is, az is. Utólag már okosabb vagyok, fűszerezhettem volna jóval bátrabban, mert a krumpli felvette. Na majd legközelebb.

Hozzávalók (20cm-es piteformához)

9 tojás
8-9 apró szemű újkrumpli
1nagy fej lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom
1 nagyobb fürtös ubi

bors
1 közepes csokor petrezselyemzöld
bazsalikom

A formát kivajaztam, sütőt előmelegítettem. Az újkrumpli héját lekapargattam, vékonyra felkarikáztam, aztán karikára szeltem a hagymát, beleaprítottam a paradicsomot, az ubit, megszórtam friss petrezselyemzölddel, friss bazsalikommal. Egy másik tálba beleütöttem a tojásokat, sóztam, borsoztam, villával kicsit felvertem. Majd a zöldségeket beleöntöttem a piteformába, arra a tojásos keveréket. Be a sütőbe 200 fokra, kb. 30 perc várakozási idő, amíg jól átsül és megemelkedik, és kész is.
Eredetileg tejföllel gondoltam, de mivel nem lett elég fűszeres kovi ubi volt mellé. És talán egy kevés tejet is rakhattam volna a tojásokhoz, hogy krémesebb legyen, de ez akkor nem jutott eszembe :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...